Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Recept-tenka pizza

17. 1. 2011

Najlepšia tenká pizza

Najlepšia tenká pizza
čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
počet porcií3
 

Ingrediencie

  • Cesto: 1/2 kg hladkej múky
  • 3 dl vlažnej vody
  • 1 kocku droždia
  • štipku cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 dl piva (nemusí byť). Náplň: kečup
  • šunku
  • rajčiny
  • cibuľu
  • syr
  • oregano
  • olivy
  • plesňový syr
  • vajcia
  • klobásu
  • kukuricu
  • šampiňóny
  • slaninu

Postup

Do misky vsypeme hladkú múku. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, ktoré zasypeme štipkou cukru. Nalejeme na múku, pridáme olej, prípadne pivo. Všetko zmiešame a vytvoríme tuhé cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hneď spracujeme. Cesto vyvaľkáme na drevenej doske do tvaru plechu. Vyvaľkané cesto položíme na plech (nie vymastený) a okraje potlačíme. Aj zvyšné cesto, ktoré trčí z plechu môžeme pozatláčať, aby boli okraje hrubšie. Cesto natrieme kečupom na hrubšiu vrstvu, poukladáme šunku, rajčiny, a ďalšie ingrediencie podľa svojej vlastnej chuti. Syr môžeme postrúhať navrch alebo nakrájať na plátky. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Upečieme do chrumkava.
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.