Ingrediencie
- Trojo talianskych cestovín: 1. farfalle (motýliky)
- 2. tortelliny algutro for maggi (špenátové cestoviny)
- 3. tagliatelle o tagliollini al funghi (cestoviny plnené mäsom). Na omáčky: 1. Olúpané rajčiaky
- bazalku
- cesnak pokrájaný na plátky
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- slepačí bujón. 2. Huby (najlepšie dubáky)
- instantnú hubovú polievku
- sladkú smotanu
- menšiu cibuľu
- olej. 3. hermelín
- nivu
- tavený syr
- mleté biele korenie
- olej
- sladkú smotanu a parmezán ku všetkým trom omáčkam
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu, prepláchneme studenou vodou a odložíme do tepla. 1. Omáčka: na olivovom oleji speníme na plátky pokrájaný cesnak, pridáme olúpané paradajky. Dusíme do zhustnutia. Pridáme bazalku, trochu bujónu a zasa za stáleho miešania dusíme, okoreníme a podľa chuti osolíme. 2. omáčka: na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané huby a dusíme, Zahustíme instantnou hubovou polievkou a zjemníme smotanou. 3. Omáčka: syry pokrájame a miešame s horúcou vodou do rozpustenia. V prípade potreby prepasírujeme. Nakoniec zjemníme smotanou. Na tanier položíme všetky tri druhy cestovín poliate omáčkou a posypané strúhaným parmezánom.
recept
(moncici, 17. 1. 2011 11:50)